30 Mart 2010 Salı

ISPANAKLI KİŞ



HAMUR MALZEMELERİ

.125 gr.margarin
.1 çorba kaşığı yoğurt
.1 yumurta
.2 su bardağı un
.1 paket kabartma tozu
.tuz

İÇ MALZEMESİ

.500 gr.ıspanak
.2 orta boy havuç
.1 iri soğan
.sıvıyağ
.tuz,karabiber,pulbiber

ÜZERİ İÇİN

.1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
.2 yumurta
.1 çay bardağı süt

YAPILIŞI

Ispanakları temizleyip iyice yıkayıp doğrayın,soğanı incecik kıyın,havucu rendeleyin,soğanları sıvıyağda pembeleştirip ıspanak ve havucu ilave edip kendi suyunu çekene kadar kavurun,tuz ve baharatınıda ilave edip soğumaya bırakın,
Ayrı bir kapta margarın,yoğurt yumurta un ve kabartma tozu ile pürüzsüz ve sert olmayan bir hamur yoğurun hamuru kalıbınıza denk gelecek şekilde (yanları için biraz taşması lazım) merdane ile açın kalıba yayın,hamurun üzerini çatalla yer yer delin (fazla kabarmaması için) üzerine ıspanaklı harcı yayın,ayrı bir kapta yumurta süt ve kaşarpeynirini karıştırıp ıspanaklı harcın üzerine dökün önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok: