8 Mart 2010 Pazartesi

FIRINDA KABAK



MALZEMELER


.4 büyük kabak
.100 gr.lor peynir
.yarım demet dereotu

BEŞAMEL SOS İÇİN

.2 yemek kaşığı tereyağı
.2 yemek kaşığı un
.2.5 su bardağı süt
.1 çay kaşığı tuz
.1 çay kaşığı karabiber

üzerine kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI

Kabakları soyup uzunlamasına ikiye bölün,içlerini tatlı kaşığı yardımıyla oyun, 3 dk kadar az tuzlu suda haşlayın ve fırın kabına alın, dereotunu ince kıyıp lor peynirle karışırın kabakların oyuk kısımlarını peynirle doldurun,beşamel sos için tereyağını eritip unun rengi dönene kadar kavurun sütü ilave edip kıvam almaya başlayınca ocağın altını kapatın tuz ve karabiberi ilave edip iyice karıştırın,ve kabakların üzerine eşit şekilde paylaştırın,üzerine kaşar peyniri rendesi ilave edip önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok: