15 Mart 2010 Pazartesi

PATLICANLI BULGUR PİLAVI



MALZEMELER

.3 su bardağı bulgur
.1 adet orta boy soğan
.4 adet sivri biber
.1 adet domates
.3 adet patlıcan
.yarım çay bardağı zeytinyağı
.1 yemek kaşığı tereyağı
.1 yemek kaşığı biber salçası
.1 yemek kaşığı domates salçası
.1 tatlı kaşığı pul biber
.2 tatlı kaşığı tuz

Patlıcanları kızatmak için yeteri kadar sıvı yağ

YAPILIŞI

Patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda beklettikten sonra süzüp kızartın,yağını çekmesi için kağıt havlu serili tabağa alın,tencereye yarım çay bardağı zeytinyağını döküp yemeklik doğranan soğanları iyice kavurun, biberleride doğrayıp kavurun,domatesi de küp doğrayıp ekleyin,salçaları ilave edip kavurun,1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin,3 su bardağı bulguru yıkayıp tencereye ilave edin ve iyice karıştırın en son kızarmış patlıcanları tuz ve pulbiberi ilave edip 2 dk kadar kavurun 3.5 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin, dinlendirdikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok: