8 Mart 2010 Pazartesi
KATMER POĞAÇA
MALZEMELER
.1 su bardağı ılık süt
.1 çay bardağı sıvı yağ
.1 yumurta (akı içine,sarısı üstüne)
.20 gr.yaşmaya veya 1 yemek kaşığı kurumaya
.2 çay kaşığı tuz
.2 çay kaşığı şeker
.aldığı kadar un (ben 4.5 su bardağı kullandım)
ARASINA
.150 gr.tereyağı (eritilmiş)
.100 gr.beyaz peynir,maydanoz
YAPILIŞI
Mayayı 1 çay bardağı ılık su ile eritin,diğer bütün malzemeleride karıştırıp ele yapışmayan ancak yumuşak bir hamur elde edin,hamurun mayalanmasını beklemeden 8 eşit parçaya bölün,her bir parçayı tabak büyüklüğünde açıp aralarını eritilmiş tereyağını sürüp üst üste dizin en üst parçaya yağ sürmeyin,hamurları 60-70 cm çapıne gelene kadar fazla ezdirmeden büyütün ,sigara böreği sarar gibi kesip arasına peynir koyup sarın 30 dk.mayalanmasını bekleyin, yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder