8 Mart 2010 Pazartesi

KATMER POĞAÇA



MALZEMELER

.1 su bardağı ılık süt
.1 çay bardağı sıvı yağ
.1 yumurta (akı içine,sarısı üstüne)
.20 gr.yaşmaya veya 1 yemek kaşığı kurumaya
.2 çay kaşığı tuz
.2 çay kaşığı şeker
.aldığı kadar un (ben 4.5 su bardağı kullandım)

ARASINA
.150 gr.tereyağı (eritilmiş)
.100 gr.beyaz peynir,maydanoz

YAPILIŞI

Mayayı 1 çay bardağı ılık su ile eritin,diğer bütün malzemeleride karıştırıp ele yapışmayan ancak yumuşak bir hamur elde edin,hamurun mayalanmasını beklemeden 8 eşit parçaya bölün,her bir parçayı tabak büyüklüğünde açıp aralarını eritilmiş tereyağını sürüp üst üste dizin en üst parçaya yağ sürmeyin,hamurları 60-70 cm çapıne gelene kadar fazla ezdirmeden büyütün ,sigara böreği sarar gibi kesip arasına peynir koyup sarın 30 dk.mayalanmasını bekleyin, yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok: