30 Mart 2010 Salı

PIRASALI BÖREK



MALZEMELER

.5 adet yufka
.1 kg.pırasa
.1 adet havuç
.1 yumurta
.10 yemek kaşığı sıvıyağ
.125 gr.margarin
.1 su bardağı un
.1 çay bardğı sert beyaz peynir
.tuz,karabiber

YAPILIŞI

pırasaları ufak ufak doğrayıp iyice yıkayıp süzün,içi hazırlayacağınız tavaya 4 yemek kaşığı sıvı yağı döküp pırasa ve rendelenmiş havucu suyunu çekene kadar iyice soteleyin,göz kararı tuz ve karabiberi ekleyip soğumaya bırakın,soğuduktan sonra 1 çay bardağı sert peyniri de ilave edip karıştırın,yarım paket margarini eritin kalan 6 kaşık sıvı yağı da ilave edin karıştırın,yufkaların herbirini bu yağla yağlayıp üzerlerine her yerine gelecek şekilde azar azar unlayın ve 4 eşit parçaya bölün geniş kısımlarına pırasa harcından koyup gül böreği gibi sarın üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok: