15 Mart 2010 Pazartesi

ISLAK KURABİYE



MALZEMELER

.1 paket (25 gr.)kakao
.1 paket yumuşamış margarin
.1 yumurta
.1 çay bardağı sıvı yağ
.1 çay bardağı şeker
.1 paket kabartma tozu
.1 paket vanilya
.Aldığı kadar un
.1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz

ŞURUBU İÇİN
.3 çay bardağı şeker
.3 çay bardağı su
ÜZERİ İÇİN
antep fıstığı

Şurup malzemelerini küçük bir tencereye koyup pişirin. Yoğunlaşan şurubu iyice soğutun. Şurup soğuduktan sonra bir saat kadar buzdolabında bekletin. Hamur malzemelerini karıştırıp, aldığı kadar unla yumuşak bir hamur elde edin. İstediginiz büyüklükte toplar yapıp, üzerine hafifçe bastırarak, fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış fırında üzeri çatlayana kadar pişirin. Sıcak kurabiyeleri, soğuk şurubun içine hızlıca batırıp çıkartın ve servis tabağına alın. Antep fıstığıyla süsledikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok: