3 Mart 2010 Çarşamba

KAVALA KURABİYE



MALZEMELER

.150 gr.tereyağı (yumuşamış)
.1 çay bardağı sıvı yağ
.1 çay bardağı pudra şekeri
.1 yumurta
.4 su bardağı un
.1 çay bardağı iri kıyılmış badem
.1 kabartma tozu
.1 vanilya

YAPILIŞI

4 su bardağı unu çelik tavada rengi hafif sararana kadar yağsız kavurun ve eleyin,iri kıyılmış bademi de ayrı bir tavada kavurun,her ikisini de soğutun, diğer tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın, unu ve bedemi ilave edip iyice yoğurun, un kavrulduğundan hamuru toparlamak biraz zor olabilir onun için duruma göre iki kaşık süt ilave edilebilir,hamuru tezgahın üzerine alıp önce su bardağıyla sonradan çay bardağıyla kesip ay şeklini verebilirsiniz yada kalıpla şekil verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.

Hiç yorum yok: