15 Mart 2010 Pazartesi

MAKARNALI BÖREK


MALZEMELER

.5 adet yufka
.3 yumurta
.1 su bardağı sıvı yağ
.1 su bardağı süt
.1 paket fiyonk makarnanın 3/2'si

ARASINA

Yufkaları ıslatmak için,

.yarım su bardağı sıvı yağ
.1 su bardağı süt
.lor peynir ve maydanoz
YAPILIŞI

Öncelikle makarnayı çok pişirmeden biraz diri kalacak şekilde tuzlu suda haşlayın ve süzün, yumurta,süt ve sıvı yağı iyice karıştırın, bu karşımdan yarım su bardağı ayırın ve haşlanmış makarnanın içine döküp iyice karışırın lor peynir ve maydanozu'da ilave edip tekrar karıştırın,tepsiyi yağlayıp ilk yufkayı serin süt ve yağ karışımından sürün ikinci yufkayı serin tekrar karışımdan sürün ve makarnanın yarısını döküp iyice yayın, tekrar iki yufka için aynı işlemi yapın ve kalan makarnayı döşeyin ilk kat yufkaları tepsinin içine almayın ancak ikinci yufkayı tepsinin içine alın ve ilk kat yufkalarıda üste alın (tepsinin dışında kalan kısımlarını) en üste kalan tek yufkayı serin ve dilimleyin üzerine yarım su bardağı ayırdığımız karışımı sürüp önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok: