29 Mart 2010 Pazartesi

ISPANAKLI PASTA



KEK İÇİN MALZEMELER


.3 yumurta
.1.5 su bardağı şeker
.yarım su bardağı sıvı yağ
.yarım su bardağı süt
.2 su bardağı un
.1 çay bardağı ıspanak püresi
.1 paket vanilya
.1 paket kabartma tozu

KREMA İÇİN MALZEMELER

.4 su bardağı süt
.5 yemek kaşığı un
.12 yemek kaşığı şeker
.1 yemek kaşığı tereyağı
.1 paket vanilya

ayrıca 1 çay bardağı süt,1 paket krem şanti

YAPILIŞI
kek için yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpın,sırasıyla sıvı yağ,süt,ıspanak püresi ve unu ilave edip çırpın en son vanilya ve kabartma tozunu ilave edip kelepçeli kalıpta önceden ısıtılmış fırında pişirin,soğuduktan sonra ikiye bölün,krema için öncelikle 1 çay bardağı sütü 1 paket krem şanti ile iyice çırpın buzdolabına biraz katılaşması için kaldırın ayrı bir tencerede tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırıp orta ateşte kıvam alana kadar pişirin
ocağın altını kapatıp 1 kaşık tereyağı ve vanilyayıda ilave edip iyice karıştırın ve soğumaya bırakın,soğuduktan sonra dolapta beklettiğimiz krem şantiyide ilave edip iyice pürüzsüz olana kadar karıştırın,kekin kenarından veya üzerinden çok az parça alın ve buzdolabına donması için kaldırın ve rondodan geçirip un haline getirin,kekin arasına,üzerine ve yanlarına hazırladığınız kremadan sürün üzerine kek parçacıklarını serpin buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok: