17 Kasım 2010 Çarşamba

İNCİRLİ TATLI

KEK MALZEMELERİ

.6 adet incir (suda bekletilmiş,ufak doğranmış)
.1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
.1 su bardağı toz şeker
.1 su bardağı un
.3 adet yumurta
.1 paket kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN;
.1.5 su bardağı su
.1 yemek kaşığı nescafe
.yarım su bardağı toz şeker
MUHALLEBİSİ İÇİN;
.2 yemek kaşığı nişasta
.2 yemek kaşığı un
.1 lt.süt
.5 yemek kaşığı toz şeker
.inmeye yakın 1 yemek kaşığı tereyağı
.piştikten sonra 1 poşet toz kremşanti

YAPILIŞI
Keki için yumurta ve şekeri çırpın,ceviz un kabartma tozunu da ekleyip karıştırın en son incirleri ekleyip kare veya dikdörtgen borcama döküp 160 derecede pişirin.(incirlerin pişmesi için 160 derecede pişirilmesi gerekir)
Ayrı bir yerde krem şanti haricindeki tüm malzemeleri muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.piştikten 5 dakika sonra toz krem şanti eklenip mikserle iyice çırpın.
kek piştikten sonra 5 dk. beklenir şerbet malzemelerini karıştırıp pişirmeden kekin üzerine dökün  5 dakika sonra muhallebiyi kekin üzerine yayın buzdolabında en az 2-3 saat bekledikten sonra servis yapın.(1 gece bekleyince daha da güzel oluyor.)

Hiç yorum yok: