25 Kasım 2010 Perşembe

MARMELATLI KURABİYE

MALZEMELER
.300 gr.margarin
.125 gr.pudra şekeri
.1 adet yumurta
.yarım kg.un
.1 paket vanilya

Ortasına sürmek için marmelat (ben vişne ile yaptım)

YAPILIŞI
.Unu eleyip ortasını açıp içine yağı,yumurtayı,pudra şekeri ve vanilyayı koyup iyice yoğurun hamuru 2 parçaya ayırıp tezgahın üzerinde 1 cm.kalında açın çay bardağı  ile yuvarlaklar kesin,kestiğiniz yuvarlakların yerısının da ortasını gazoz kapağı yardımıyla açın bütün olan yuvarlağın üzerine yumurta akı sürüp ortası delik olan ikinci yuvarlağı üzerine kapatın tüm hamur için aynı işlemi uygulayıp önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin,fırından çıkan kurabiyerilerin ortalarına 1 çay kaşığı marmelat sürün ve üzerine pudra şekeri serpin.

Hiç yorum yok: