12 Nisan 2010 Pazartesi

TRUFFLE KURABİYE



MALZEMELER

.125 gr oda sıcaklığında tereyağ
.1+3/4 Su bardağı şeker
.1 paket vanilya
.2 yumurta
.60 gr benmari usulü eritilmiş bitter çikolata
.1/2 su bardağından bir parmak az süt
.3,5 su bardağı un
.2 tepeleme yemek kaşığı kakao
.1 paket kabartma tozu
.1 su bardağı çekilmiş ceviz
üzeri için;
pudra şekeri
YAPILIŞI
Tereyağ, toz şeker ve vanilya mikserle krema kıvamına gelene dek çırpılır. Yumurtalar teker teker eklenerek çırpmaya devam edilir. Eritilmiş bitter çikolata ve süt de bu karışıma ilave edilir. Un, kakao ve kabartma tozu beraberce eklenerek bir kaşıkla karışıma karıştırılır. Hazırlanan hamur 1-2 saat kadar buzdolabında bekletildikten sonra tatlı kaşığı kadar parçalar kopartılarak yuvarlanarak pudra şekerine bulanır. önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar pişirilir.

Hiç yorum yok: