29 Nisan 2010 Perşembe

ISPANAKLI KOL BÖREĞİ



Malzemeler:

.5 adet yufka
.3 yumurta
.3/4 su bardağı zeytinyağı
.1/2 su bardağı süt
.1/2 su bardağı yoğurt
.1 tatlı kaşığı tuz

İçine
.1 adet orta boy soğan
.2-3 yemeke kaşığı sıvıyağ
.750 gr. ıspanak
.tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Yapılışı:

Soğanı yemeklik doğrayıp 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ile soteleyin.
yıkanmış ve doğranmış ıspanakları ilave edip sönene kadar kavurmaya devam edin.
Altını söndürüp tuz ve baharatları ilave edip karıştırın,
Yumurta, sıvıyağ, süt ve yoğurdu bir kapta karıştırıp hazır hale getirin.
Bir yufkayı serin. Uç kısmından biraz içe doğru kat yapın. Sütlü karışımdan sürüp katlı olan yere bir sıra uzunlamasına ıspanaklı içten koyun.
Rulo yapıp yağlanmış tepsiye alarak ortada dolayın.
Bütün yufkaları aynı şekilde yapıp dolayarak sarmaya devam edin.
En üstüne hafif çırpılmış yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok: