12 Nisan 2010 Pazartesi

KAYMAKLI POĞAÇA



MALZEMELER
.200 gr.kaymak
.1 çay bardağı sıvı yağ
.1 yumurta (akı içine,sarısı üzerine)
.1 su bardağı ılık süt
.1/2 su bardağı ılık su
.yarım paket yaş maya
.1 tatlı kaşığı şeker
.2 çay kaşığı tuz
.aldığı kadar un

İç malzemesi
.100 gr.peynir,maydanoz

YAPILIŞI

Maya ılık su ile eritilir,un hariç diğer tüm malzemeler iyice karıştırılır,yavaş yavaş un ilave edilir ve yoğurulur,yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur elde edilir,hamurun üzeri kapatılıp 45 dk.mayalanması için beklenir,hamurdan parçalar koparılıp peynirli harç konur,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp tekrar mayalanması için yarım saat bekletilir,önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
*isterseniz hamurun yarısını sade poğaça yapabilirisiniz.

Hiç yorum yok: