6 Eylül 2011 Salı
KABAKLI KEK
İçi yumuşacık ve içinde kabak tadı vermeyen mükemmel bir tarif denemenizi kesinlikle tavsiye ederim..
MALZEMELER
.1 su bardağı sıvı yağ
.2 su bardağı toz şeker
.3 yumurta
.2 su bardağı un
.1 silme çay kaşığı karbonat
.1 paket kabartma tozu
.2 yemek kaşığı dolusu kakao
.2 su bardağı üstü kazınmadan rendelenmiş kabak (yaklaşık orta boy 2 tane)
.1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri krema gibi olana kadar çırpın.
Sıvı yağı yavaşça ekleyerek çırpmaya devam edin.
Kuru malzemeleri birlikte eleyip karışıma yarısını ekleyip karıştırın.
Kabakları ve cevizi de ilave edip kalan unlu karışımı koyarak karışmasını sağlayın.
Yağlanmış unlanmış yuvarlak pasta kalıbına veya dikdörtgen cam kalıba koyup 175 dereceli fırında içi sertleşene kadar pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
tarifleriniz çok güzel, kabağı da çok severim denemek isterim bu keki, ellerinize sağlık, sizi zevkle izliycem bana da beklerim sevgiler...
Denemenizi kesinlikle tavsiye ederim,sizinde tarifleriniz harika gelmemmi hemen göz attım bile:)) şekerlerinizde çok tatlı maşallah Allah bağışlasın.
eline sağlık canım,
1 sb yağ fazla gelmiyor mu acaba
sevgiler.
Teşekkür ederim,hayır kesinlikle fazla gelmiyor,tarifi birebir uyguladım ve sonuç mükemmel denemenizi tavsiye ederim.
Sizinde tarifleriniz çok güzel gözüme kestirdiklerim var:)) ellerinize sağlık..
Bu keki hiç denemedim bu tarif ile hemen deneyeceğim çok güzel olmuş ellerine sağlık. Artık takibindeyim.Sevgilerimle
Bencede,hemen deneyin derim.bende takipteyip artık:)) ellerinize sağlık.. sevgiler.
bende bugün denedim tarifi.tereddütte kalmama rağmen sonuç mükemmel oldu. tariflerinizi sürekli takip ediyorum sevgi hanımcım.. devamını dilerim.çok çok teşekkür ederim..
Yorum Gönder