6 Eylül 2011 Salı

KABAKLI KEK


 İçi yumuşacık ve içinde kabak tadı vermeyen mükemmel bir tarif denemenizi kesinlikle tavsiye ederim..

MALZEMELER
.1 su bardağı sıvı yağ
.2 su bardağı toz şeker
.3 yumurta
.2 su bardağı un
.1 silme çay  kaşığı  karbonat
.1 paket kabartma tozu
.2 yemek kaşığı dolusu kakao
.2 su bardağı üstü kazınmadan rendelenmiş kabak (yaklaşık orta boy 2  tane)
.1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz


YAPILIŞI

  Yumurta ve şekeri krema gibi olana kadar çırpın.
  Sıvı yağı yavaşça ekleyerek çırpmaya devam edin.
  Kuru malzemeleri birlikte eleyip karışıma yarısını ekleyip karıştırın.
  Kabakları ve cevizi de ilave edip kalan unlu karışımı koyarak karışmasını sağlayın.
  Yağlanmış unlanmış yuvarlak pasta kalıbına veya dikdörtgen cam kalıba koyup 175 dereceli fırında içi   sertleşene kadar pişirin.

7 yorum:

olsada yesek suzan dedi ki...

tarifleriniz çok güzel, kabağı da çok severim denemek isterim bu keki, ellerinize sağlık, sizi zevkle izliycem bana da beklerim sevgiler...

sevginin mutfak günlüğü dedi ki...

Denemenizi kesinlikle tavsiye ederim,sizinde tarifleriniz harika gelmemmi hemen göz attım bile:)) şekerlerinizde çok tatlı maşallah Allah bağışlasın.

birdutmasali dedi ki...

eline sağlık canım,
1 sb yağ fazla gelmiyor mu acaba

sevgiler.

sevginin mutfak günlüğü dedi ki...

Teşekkür ederim,hayır kesinlikle fazla gelmiyor,tarifi birebir uyguladım ve sonuç mükemmel denemenizi tavsiye ederim.
Sizinde tarifleriniz çok güzel gözüme kestirdiklerim var:)) ellerinize sağlık..

çeşnici Handan dedi ki...

Bu keki hiç denemedim bu tarif ile hemen deneyeceğim çok güzel olmuş ellerine sağlık. Artık takibindeyim.Sevgilerimle

sevginin mutfak günlüğü dedi ki...

Bencede,hemen deneyin derim.bende takipteyip artık:)) ellerinize sağlık.. sevgiler.

nilgnylmaz dedi ki...

bende bugün denedim tarifi.tereddütte kalmama rağmen sonuç mükemmel oldu. tariflerinizi sürekli takip ediyorum sevgi hanımcım.. devamını dilerim.çok çok teşekkür ederim..