3 Eylül 2011 Cumartesi

BAKLAVA

MALZEMELER

.1 adet yumurta
.1 çay bardağı yoğurt
.1 çay bardağı süt
.1 çay bardağı sıvı yağ
.1 paket kabartma tozu
.1 paket vanilya
.1 çimdik tuz
.1 tatlı kaşığı sirke
.aldığı kadar un
.yarım paket teremyağ yumuşak margarin
.yarım kg.ceviz içi
.2 paket nişasta

Üzeri için
.yarım paket margarin
.yarım paket tereyağı

Şerbeti için
.6 su bardağı su
.5 su bardağı şeker
.4-5 damla limon

YAPILIŞI

.Teremyağ yumuşak  margarin haricindeki tüm malzemeleri sırasıyla geniş bir hamur yoğurma kabına alın,yavaş yavaş un ilavesi ile çok sert olmayan bir hamur yoğurun,en son teremyağ yumuşak margarini hamura yedirin ve iyice yoğurun,hamuru 5 eşit  bezeye ayırın,her bezeyi tekrar 20 küçük beze'ye ayırın, tatlı tabağı büyüklüğünde açıp aralarına üzerini kaplayacak şekilde nişasta serpin,merdane ile tepsi büyüklüğünde olacak kadar büyütün,arasına ceviz serpin ,diğer bezeleri de aynı şekilde yapıp  istediğiniz şekilde dilimleyin,margarin ve tereyağını  eritin,baklavanın her yerine gelecek şekilde üzerine dökün ve önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin ve soğutun.Şerbetini hazırlayıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra baklavanın her yerine gelecek şekilde dökün.




Hiç yorum yok: