19 Eylül 2011 Pazartesi

BAKLAVA YUFKASI İLE PATLICANLI BÖREK

MALZEMELER

.1 paket baklavalık yufka (25 adet )
. 50 gr.margarin
. 1 çay bardağı sıvı yağ

.İÇİ İÇİN
.3-4 adet orta boy patlıcan
.1 adet orta boy soğan
.4-5 kaşık sıvı yağ
.yarım demet maydanoz
.1 yemek kaşığı domates salçası 
.tuz,pul biber,nane

YAPILIŞI
.Patlıcanları alaca soyup  zar büyüklüğünde doğrayıp tuzlu suda bekletin,
.Soğanı minik minik doğrayıp sıvı yağda rengi dönene kadar kavurun,
.salçayı ekleyip biraz daha kavurun,
.patlıcanları ilave edip baharatlarına ekleyip  1 çay bardağı sıcak su   ilave edip kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar pişirin en son maydanozu ince kıyıp ilave edin ve soğumaya bırakın.
.Margarini eritin ,1 çay bardağı sıvı yağı da ekleyin soğumaya bırakın.
.1.yufkayı tezgaha serip yağlayın,üzerine 2.yufkayı serip yağlayın,3.yufkayı serip yağlayın,4.yufkayı serin ancak yağlamayın,kısa kenarına içten koyup sıkı rulo yapıp istediğiniz büyüklükte kesin.
.bütün yufkalar için aynı işlemi yapın,üzerine yumurta sürüp susam,çörek otu veya haşhaş tohumu serpip önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: