27 Mayıs 2010 Perşembe

PATATESLİ KAŞARLI GALETA UNLU POĞAÇA



MALZEMELER

. 250 gr. eritilmiş tereyağı

.1 çay bardağı sıvıyağ

. 1 su bardağı yoğurt

.1 tane haşlanıp çatalla ezilmiş orta boy patates

. Aldığı kadar un

. 1 paket kabartma tozu

.tuz

İÇİNE:

* 3 tane orta boy haşlanıp rendelenmiş patates

* 100 gr. kaşar peyniri rendesi

* tuz

ÜZERİNE:

* 1 küçük kase galeta unu

YAPILIŞI:

- Hamur için bütün malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru strech filme sarıp bir gece buzdolabında bekletin.

- Ertesi gün hamuru yarım saat dışarıda bekletin.İç malzemelerini karıştırın. Hamurdan ceviz kadar parçalar koparın ve elinizde açıp ortasına hazırladığınız içi koyup kenarları ortada toplayıp elinizde yuvarlayın.hamurun her tarafını galeta ununa bulayarak (yuvarlayabilirsiniz) yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.

- Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.


Sıcak yada ılık yemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok: