16 Mayıs 2010 Pazar

ÇİKOLATALI VE KESTANELİ YAŞ PASTA



PANDİSPANYA İÇİN
.4 adet yumurta
.4 kahve fincanı şeker (türk kahvesi fincanı)
.3.5 kahve fincanı un
.2 yemek kaşığı kakao
.1 paket kabartma tozu
.1 paket vanilya

ARA KREMASI
.300 gram çikolatalı kestane şekeri
.1 kutu krema (200 ml)
.1/2 su bardağı pudra şekeri
.1 paket vanilya
.150 gr.bitter kuvertur çikolata
.1 su bardağı damla çikolata

ÜST KREMASI
.1 paket bitter çikolata sosu (dr.oetker)
.2 su bardağı süt

ayrıca pandispanyayı ıslatmak için 1/2 su bardağı süt

YAPILIŞI
İlk önce pandispanya için yumurtanın sarıları ve beyazlarını ayırın,keki yapacağnız kapta yumurta aklarını ve şekeri iyice köpürene kadar mikserle çırpın,sarılarını da ayrı bir kapta çırpıp ekleyin,kakao'yu da ekleyip unu yavaş yavaş ilave edip çırpın son vanilya ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırın,kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serip önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.ilk 20 dk.fırının kapağını açmayın kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
pişen keki bir kenara alıp soğumasını bekleyin ılınan keki bıçak yardımıyla iki'ye bölün alttaki parça daha düzgün olduğu için onu üstte kullanırsanız pastanın görünümü daha iyi olur.
ara krema için çikolatayı benmari usulde etirin,kestaneleri püre haline getirin,şeker vanilya ve çikolatayı ekleyip karıştırın,kremayı ayrı bir kapta katılaşana kadar çırpın ve spatula ile kestaneli karışıma yedirin,buzdolabında 15 dk.dinlendirin,üst kema için sosu hazırlayıp soğumasını bekleyin,
kekin ilk parçasını çember kalıba alıp sütle ıslatın kestaneli kremayı üzerine döküp spatula yardımıyla düzeltin ve damla çikolata serpin ikinci parçayı üzerine koyup yine sütle ıslatın üst kremasını da döküp düzeltin(yanları için biraz ayırın) ve buzdolabında 1 saat bekletin keki kalıptan çıkarıp yanlarınada krema ile kaplayıp düzeltin üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz ben 100 gr.rende çikolata ve damla çikolata kullandım.

Hiç yorum yok: