16 Ocak 2012 Pazartesi

TEREYAĞLI MISIR UNLU POĞAÇA

 MALZEMELER
  • 150 gram oda ısısında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta(1 sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu

İç Malzeme
  • 1 kase rendelenmiş izmir tulumu

Üzeri İçin
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
Hamur malzemelerinin hepsini bir kaba alıp iyice yoğurun.Mandalinadan biraz küçük parçalar koparıp ortasına tulum peyniri koyup,  istediğiniz şekilde kapatın.
Yağlanmış tepsiye dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürüp mısır unu serpiştirin.180 derece ön ısılı fırında kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Hiç yorum yok: