20 Aralık 2011 Salı

GALETA UNLU ISPANAKLI BÖREK





MALZEMELER

.3 adet yufka
.yarım kg.ıspanak
.1 orta  boy soğan 
.1 kase sıvı yağ
.1 kase un
.1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
.tuz,karabiber
üzeri için
.1  kase galeta unu
.2 adet yumurta
.1 çay bardağı  kavrulmuş susam

YAPILIŞI

Soğanı minik doğrayıp 5 yemek kaşığı yağda pembeleşinceye kadar kavurun,temizleyip doğradığımız ıspanakları ilave edip bıraktığı suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin, tuz ve karabiber ekleyip  soğumaya bırakın,soğuduktan sonra kaşar peynirini ekleyin,Yufkayı tezgaya açıp her yerine gelecek şekilde yağlayıp 1 avuç kadar un serpin,ikiye katlayıp (yarım yufka şeklinde kalacak)tekrar yağlayıp daha az  unlayın,tekrar katlayıp yağlayıp unlayın (çeyrek yufka şeklinde kalacak) 5 eşit parçaya bölüp geniş kenarına iç harçtan koyup sigara böreği  gibi sarın,diğer yufkaları da aynı şekilde yapın,yumurtaları  çırpın,galeta unu ve kavrulmuş susamı ayrı bir kapta karıştırın,böreği önce yumurtaya daha sonra susamlı galeta ununa bulayın,yağlanmış tepsiye dizin
önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
**İsterseniz yağda da kızartabilirsiniz ancak bu şekilde daha hafif oluyor.

Hiç yorum yok: