28 Ocak 2012 Cumartesi

KREM KARAMELLİ KEK

Görsel olarak çok hoş bir tarif,değişik göze ve mideye hitap etsin derseniz hemen deneyin derim.yapımı zahmetli gibi görünsede  bana  eğlenceli geldi açıkçası.Afiyet olsunn..
MALZEMELER  
Yarıdan fazla su bardağı şeker (yakmak için)
krem karamel için;
  • 1/2 lt. süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 4 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • limon kabuğu rendesi
kek için;
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • limon kabuğu rendesi
YAPILIŞI
Yarım su bardağı şekeri teflon tavada susuz olarak yakılıp bir kek kalıbının tabanına yayın. Kalıp yağlanmamalı ve kelepçeli kalıp olmamalı.
 
Krem karamel için olan malzemeleri süte katıp çırpın. Bu karışım pişirilmeden kek kalıbına, yaktığımız şekerin üzerine dökün.
Kek için olan malzemelerden; yumurta ve şekeri iyice çırpın. Önce vanilya ve limon kabuğu rendesi ilave ediln, sonra da süt ve sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam edin. Son olarak birlikte elenmiş un-kabartma tozu-kakao da eklenip çırpın. Bu karışım da kalıba dökün.(bu aşamada bibirine karışacaktır,ancak pişince birbirinden ayrılacaktır.)
Kek kalıbı içi sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtularak önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirilir.
Kek pişip dışarda soğuduktan sonra bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün kenarlı bir tabağa ters çevirip dilimlenerek servis yapın.
Kek kalıptan çıkmassa  kalıbı çok kısa bir süre kısık ateşte bekletirseniz daha rahat çıkar.
 
 

1 yorum:

bir kase lezzet dedi ki...

canım ben geldim
çok hoş benimde sevdiğim bir kek
ellerine sağlık
:))))))))