15 Aralık 2011 Perşembe

ZEYTİNLİ AÇMA



MALZEMELER

.1 su bardağı ılık süt
.1 su bardağı sıvı yağ
.1 adet yumurta
.2 paket instant maya
.1 silme tatlı kaşığı tuz
.1 tatlı kaşığı şeker
.aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ
.1 kase çekirdekleri ayıklanmış ve minik doğranmış zeytin

YAPILIŞI

Bütün malzemeleri hamur yoğurma kabına alıp yavaş yavaş un ilavesi yaparak yumuşak ancak ele yapılmayan bir hamur yoğurun,hamurun üzerini nemli bir bez ile örterek en az 45 dk.mayalanmasını bekleyin,mayalanma süresinin sonunda hamurdan parçalar koparıp küçük pasta tabağı büyüklüğünde açın içine zeytin serpiştirip rulo yapın birbirinin tersi istikamete doğru büküp simit şekli verin,yağlanmış  tepsiye dizip yarım saat daha bekletin yumurta sarısı sürüp isteğinize göre susam veya çörek otu serpip önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

2 yorum:

birincisin dedi ki...

ayalı hamurlara bayılırım..ellerine sağlık..ne güzel yumuşacık olmuştur...

sevginin mutfak günlüğü dedi ki...

Tşk. ederim evet yumuşacık oluyor,yedikçe yedirtiyor:))