28 Eylül 2010 Salı

MUHALLEBİLİ KADAYIF

MALZEMELER
.350 gr.kadayıf (buzlukta bekletilip ufak ufak doğranmış)
.4 yemek kaşığı tereyağı
.1 su bardağı iri kıyılmış ceviz veya fındık
.1 su bardağı şeker

MUHALLEBİ MALZEMELERİ
.1 lt.süt
.1 su bardağı şeker
.1 su bardağı un
.1 paket vanilya
.1 paket krem şanti

YAPILIŞI
Muhallebi  için 1 lt.sütün içine şeker ve unu ekleyip kıvam bulana kadar ve göz göz kaynayana kadar pişirin,ocağın altını kapatıp vanilyayı ekleyip hızlıca karıştırın,toz krem şantiyi ekleyip mikserle hızlıca çırpın ve soğumaya bırakın.
ayrı bir tencerede 4 yemek kaşığı tereyağını eritin ufak doğranmış kadayıfları ekleyip kavurmaya başlayın az rengi dönmeye başlayınca 1 su bardağı şeker ve 1 su bardağı cevizi ekleyip karamelize oluncaya kadar kavurun,yuvarlak borcam tepsiye kavrulmuş olan kadayıfın yarısını yerleştirip bastırın üzerine iyice soğutulmuş olan muhalebiyi dökün en üstüne kalan kadayıfı yerleştirin buz dolabında dinlendirip servis yapın.

..Muhallebinin iyice soğumuş olmasına dikkat edin yoksa kadayıflar yumuşuyor.

Hiç yorum yok: