23 Eylül 2010 Perşembe

PATATESLİ ÇITIR BÖREK


MALZEMELER
.4 adet yufka
.4 adet orta boy patates
.1 iri boy soğan
.4 çorba kaşığı sıvı yağ
.yarım demet maydanoz
.1 tatlı kaşığı tuz
.1 çay kaşığı karabiber
.1 kase sıvı yağ
.1 kase un

YAPILIŞI
Patatesler haşlanıp minik küp küp şeklinde doğranır,soğanda ufak ufak doğranıp 4 çorba kaşığı sıvı yağda sararıncaya kadar kavrulur,doğranmış patateslerde ilave edilip fazla ezdirmeden çevrilir,ince kıyılmış maydanoz tuz ve karabiber eklenip ocağın altı kapatılır ve soğumaya bırakılır,birinci yufka serilip her yeri sıvı yağ ile yağlanır,heryerine gelecek şekilde yaklaşık 2 avuç un serpilir,iki ucu üst üste gelecek şekilde katlanır yani yarım yufka şeklini alacak tekrar yağlanıp 1 avuç kadar un serpilir,yufkanın düz olan ucuına patetesli harçtan sıra halinde konur,sıkı rulo sarıp istediğiniz büyüklükte kesin,bütün yufkalar için aynı işlemi yapın,yağlanmış fırın tepsisine dilimlediğimiz börekleri  dizin üzerine sıvı yağ sürüp önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
.El açması börekleri aratmayan bu börek soğuduğunda bile hala çıtır çıtır oluyor,un kat kat olmasını üzerine sürdüğünüz sıvı yağ da çıtırlığını veriyor.


Hiç yorum yok: