11 Temmuz 2010 Pazar

TAM BUĞDAY UNLU ÇİÇEK EKMEK

MALZEMELER
.1 su bardağı ılık su
.1 su bardağı ılık süt
.3 yemek kaşığı zeytinyağı
.1 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
.1 tatlı kaşığı şeker
.1 tatlı kaşığı tuz
.1 paket yaşmaya veya 1 çorba kaşığı kuru maya
.yaklaşık 5.5 su bardağı tam buğday unu

YAPILIŞI
Mayayı ılık su ve şeker ile karıştırın,süt,zeytinyağı tereyağı ve tuzu ilave edip unu yavaş yavaş ekleyin,ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edin,hamurun üzerini kapatıp 45 dk.mayalanmasını bekleyin,hamur mayalandıktan sonra tezgahın üzerine alıp hamuru 7 eşit parçaya bölün yağlı kağıt serili tepsiye çiçek şekli vererek yerleştirin 45.dk.tekrar mayalanması için bekleyin üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok: