27 Temmuz 2010 Salı

KABAKLI YUFKA BÖREĞİ


MALZEMELER

.3 adet yufka
.3 adet orta boy kabak
.200 gr.beyaz peynir veya lor peynir
.yarım demet maydanoz
.5-6 dal dereotu
.pul biber
.tuz

SOSU İÇİN
.1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
.1 su bardağından bir parmak eksik süt
.3 adet yumurta

YAPILIŞI
Kabakları rendeleyip elinize hafif suyunu çıkarıp kalan iç malzemeleri ile harmanlayın,fırın tepsisini hafif yağlayın,ilk kat yufkayı kenardan taşacak şekilde serin çatalla hafif çırpılmış sos malzemesini üzerine gezdirip yayın,ikinci kat yufkayı elinizle parçalayarak ilk kat yufkasının üzerine paylaştırınsostan bolca üzerine gezdirin iç malzemesini serin,kalan  bir yufkasının yarısını yine parçalayarak üzerine paylaştırınsonstan gezdirip kanal yarımıda üzerine bütün olarak serin yine sostan gezdirip ilk kat yufkanın tepsiden sarkan kısımlarını böreğin üzerine alarak kalan tüm sosla üzerini kaplayın çörek otu serpip üzeri kızarana dek pişirin.





Hiç yorum yok: