10 Şubat 2010 Çarşamba
KÜNEFE
MALZEMELER
400 gr.tel kadayıf
4 yemek kaşığı tereyağı
300 gr.tuzsuz peynir veya tuzsuz dil peyniri
ŞERBETİ
3.5 bardak şeker
4 bardak su
2 damla limon
YAPILIŞI
Künefeyi hazırlayacağınız tavada tereyağını eritin,kadayıfları ufak ufak koparın,erittiğiniz tereyağı ile iyice harmanlayıp,ikiye ayırın, ilk parçasını tavaya iyice bastırıp,üzerine dilimlenmiş peyniri koyup tekrar kalan kadayıfı üzerine bastırın.ocağın büyük gözüne ve en kısıkta her iki tarafını kızartın.Şerbeti hazırlanıp soğutun,künefeyi sıcak şerbeti soğuk olarak hazırlanıp servis yapın..
Kadayıfınızı buzdolabının buzluk kısmında bekletirseniz daha kolay ufalanır.