14 Şubat 2010 Pazar

KIRPIK POĞAÇA

Hafta sonu anca iki tarif denemeye fırsatım oldu ilki kırpık poğaça tarif pelinin pastanesi'nden o kadar hafif olduki yemeye doyamıyorsunuz sık yapılacaklar arasında yerini aldı bile..




MALZEMELER
3.5 su bardağı un
yarım paket yaşmaya
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 yumurta (akı içine sarısı dışına)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı

İÇİNE
250 gr.kırık beyaz peynir,yarım demet maydanoz,1 çorba kaşığı sıvı yağ,2-3 çorba kaşığı süt.

YAPILIŞI
Unu bir kaba alıp toz şeker ve tuzu ilave edip karıştırın,ortasını açıp yaşmaya,süt,su,yumurta akı ve ayçiçek yağını ilave edip yoğurun,hamurun üzerini kapatıp yarım saat mayalandırın hamuru cevizden küçük bezelere ayırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin üzerine yumurta sarısı sürüp 10 dk.tepside bekletin önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin soğuyan sandviçleri yarıya kadar kesin sıvıyağ ve sütle yumuşatılmış peyniri arasına koyun (biraz dışa taşsınki maydanozlar yapışsın) ince doğranmış maydonoza bulayıp servis yapın..

Hiç yorum yok: