25 Şubat 2010 Perşembe

FIRINDA BROKOLİ



MALZEMELER
.Yarım kg.brokoli

Beşamel sos için
.2.5 su bardağı süt
.2 yemek kaşığı tereyağı
.2 yemek kaşığı un
.1 çay kaşığı (silme) karabiber
.1 çay kaşığı tuz
.kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI

Brokoli'yi ayıklanıp yıkandıktan sonra sapları yumuşayana kadar tuzlu suda haşlayın,ve fırın kabına alın diğer yandan beşamel sos için iki kaşık tereyağını eritip unun rengi dönene kadar kavurun ve sütü ilave edin kaynamaya başayıp kıvam almaya başlayınca altını kapayıp tuz ve karabiberini ilave edin, brokolinin üzerine eşit olarak paylaştırın ve üzerini kaplayacak kadar kaşar peynirini de koyduktan sonra önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok: