10 Ocak 2011 Pazartesi

HAYDARİ











Tarif yine hünerli bayanlardan mısır  ekmeğinin yanına çok iyi gitti. tavsiye ederim..


MALZEMELER

.6 tepeleme yemek kaşığı süzme yoğurt
.1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
.1 çay kaşığı kuru nane
.2 diş sarımsak
.2-3 dal taze nane
.tuz

YAPILIŞI
Tereyağını orta ısıda ateşte eritin,kenarlarından cızırdamaya başlayınca ocağın altını kapatın kuru naneyi ekleyip karıştırın,yağ iyice soğuyuncaya kadar 10 dk. bekleyin,
Yoğurdu bir kaba alın ezilmiş sarımsak,tuz ve çok minik doğradığınız taze naneleri ekleyin çırpma teli ile karıştırın.
Naneli tereyağını yoğurda 2-3 seferde ekleyin her ekleyişinizde çırpma teli ile iyice çırpın.
Yağın tekrar donarak haydarinin kıvam kazanması için buzdolabında en az 4.5 saat bekletip servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: