28 Aralık 2010 Salı

HAŞHAŞLI MERCİMEKLİ BÖREK

HAŞHAŞLA MERCİMEĞİN MÜKEMMEL UYUMU!!

MALZEMELER
.4 adet yufka
.1.5 su bardağı yeşil mercimek
.2 adet orta boy soğan
.yarım çay bardağı sıvı yağ
.tuz,karabiber
.2 su bardağı ezilmiş haşhaş
.1 su bardağı sıvı yağ


YAPILIŞI
Mercimeği hafif diri kalacak şekilde haşlayıp süzün,soğanı çok minik yemeklik doğrayıp yarım çay bardağı sıvı yağ'da diriliğini kaybedene kadar kavurun,mercimeği ekleyip  yeteri kadar tuz ve karabiber ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.
haşhaş ve sıvı yağı iyice karıştırın,Birinci yufkayı tezgaya alıp açın üzerine haşhaşlı karışımdan heryerine gelecek şekilde sürün yufkayı ikiye katlayın katlanmış kenar boyunca (yani düz olan uç kısmına) mercimekli harçtan koyup sıkıca rulo yapıp verev kesin üzerine yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı karıştırıp sürün önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
İsterseniz böreği önceden hazırlayıp buzlukta saklayıp istediğiniz aman pişirebilirsiniz.o zaman daha çıtır olur.
AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok: