28 Aralık 2010 Salı

ELMALI KURABİYE

MALZEMELER
.250 gr.margarin (oda sıcaklığında bekletilmiş)
.1 çay bardağı sıvı yağ
.1 çay bardağı yoğurt
.2-3 damla limon
.1 su bardağı pudra şekeri
.1 paket vanilya
.1 ppaket kabartma tozu
.aldığı kadar un

İÇ MALZEMESİ
.3 adet orta boy elma
.6 yemek kaşığı şeker
.2 tatlı kaşığı tarçın
.1 çay bardağı iri dövülmiş ceviz

YAPILIŞI
Öncelikle iç malzemesi için elmaları soyup rendeleyin,6 yemek kaşığı şeker ilave edip suyunu çekene kadar pişirin,ocağın altını kapatıp ceviz ve tarçını ilave edip  soğumasını bekleyin.
Hamur için margarin ve pudra şekerini iyice karıştırın,sıvı yağ,yoğurt ve bir kaç damla limon suyu ekleyip tekrar karıştırın,aldığı kadar un ilave edip en son vanilya ve kabartma tozu ekleyip ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun, hamuru tezgahın üzerine alıp 2  parçaya ayırın, hamuru  1 cm kalınlığında açıp kare  şeklinde kesin ortasına 1 tatlı kaşığı iç harcından koyup iki ucunu birleştirin,önceden ısılmış fırında pişirip soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin.
AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok: