21 Ekim 2010 Perşembe

TİRAMİSU




PANDİSPANYA MALZEMELERİ
.4 adet yumurta
.4 t.kahvesi fincanı şeker
.3 t.kahvesi fincanı un
.2 yemek kaşığı kakao
.1 paket kabartma tozu
.1 paket vanilya

KREMA MALZEMELERİ
.4 su bardağı süt
.1 adet yumurta
.3 t.kahvesi fincanı un
.3   "           "         şeker
.1 paket labne peyniri

ISLATMAK İÇİN
.1 büyük çay fincanı sıcak su
.2 çorba kaşığı nescafe
.2 çorba kaşığı şeker

ÜZERİNE
.1 tatlı kaşığı kakao
.1 tatlı kaşığı türk kahvesi

YAPILIŞI

Pandispanya için yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın,yumurta akı ve şekeri mikserle iyice köpürene kadar çırpın,ayrı bir yerde sarılarını çırpın  ve ekleyin,sırasıyla un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin son bir kez karıştırıp yağlı kağıt serili kelepçeli  kalıba döküp önceden ısıtılmış fırında pişirin kek soğuduktan sonra iki eşit parçaya ayırın.
Krema için süt,yumurta şeker ve unu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin soğuduktan sonra labne peyniri ilave edip mikserle iyice pürüzsüz olana dek çırpın.
sıcak su nescafe ve şekeri karıştırıp pandispanyanın ilk parçasını heryerine gelecek şekilde ıslatın kremanın yarısı dökün ikinci parça pandispanyayı üzerine koyup tekrar ıslatın kalan kremayı üzerine ve yanlarına gelecek şekilde sürün üzerine kakao ve türk kahvesi karışımını çay süzgeciyle serpiştirin,en az 1 gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok: