18 Ekim 2010 Pazartesi

PIRASALI KİŞ

MALZEMELER
.125 gr.margarin (yumuşak)
.1 yemek kaşığı yoğurt
.1 adet yumurta
.2 su bardağı un
.1 paket kabartma tozu
.1 çay kaşığı tuz

İÇ MAZLEMESİ
.750 gr.pırasa
.1/2 çay bardağı sıvı yağ
.tuz,karabiber,pulbiber

SOSU İÇİN
.1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
.2 adet yumurta
.1/2 su bardağı süt

Pırasaları temizleyip ince ince doğrayın,sıvı yağ'da suyunu çekene kadar soteleyin,tuz ve baharatları ekleyip soğumaya bırakın,Hamur için bütün malzemeleri ekleyip yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur elde edin,hamuru tezgaha alıp hafif unlayıp kalıbınızın dışına sarkacak şekilde açın kalıbı yağlayıp yerleştirin ve çatalla yer yer delin,pırasalı harcı heryerine gelecek şekilde yayın,sosunu hazırlayıp üzerine dökün önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok: