- Merhabalar,Bu soğuk havalarda içinizi ısıtacak bomba gibi bir tarifim var,tarif Lokma dergisinin Aralık sayısından ,orjinal tarifinde Badem ile yapılmıştı, ancak ben Ceviz ile yaptım,Karamel tadını sevenler için şahane bir lezzet buyurunuz,
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket krema
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
- 100 gr.tereyağı
- 3 çorba kaşığı süt
- 3 çorba kaşığı bal
- yarım su bardağı toz şeker
Yumurta ve şekeri köpürene kadar mikser ile çırpın,kremayı da ekleyip çırpmaya devam edin,un ve kabartma tozunu eleyin ve sadece karışana kadar çırpın,yağlı kağıt serdiğiniz 24 cm'lik kelepçeli kalıba dökün 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin,küçük bir tencerede cevizli harç malzemelerini homojen oluncaya kadar kısık ateşte karıştırın pembeleşen kekin üzerine kaşıkla yavaş yavaş yayın,Keki tekrar fırına verin,Cevizler karamel rengini alınca fırından çıkartın.
2 yorum:
hepsi çok güzel bir film izle gibi hepsini izledim
Teşekkür ederim,beğenmenize sevindim.
Yorum Gönder