Malzemeler . 2 su bardağı süt . 1 çay bardağı zeytinyağı . 2 yumurta . 1 yemek kaşığı şeker . 1 tatlı kaşığı tuz) . 5.5 su bardağı un . 1.5 tatlı kaşığı instant maya Arasına sürmek için: 200 gr. tereyağı İç malzemesi:200 gr.kıyma 2 adet orta boy patates,tuz,karabiber,pul biber Veya peynir maydanoz karışımı . İç malzememiz için 3 yemek kaşığı zeytinyağında kıymayı kavurun,haşlanmış ve ezilmiş patatesleri ekleyip tuz karabiber ve pul biber ilave edip kavurun ve soğumaya bırakın. . Sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yoğurun. . Hamuru 6 eşit parçaya bölün. Yarım saat kadar dinlendirin. . Her parçayı dikdörtgen şeklinde açmaya çalışın. Mümkün olduğunca inceltin. . Tereyağını yumuşatın sakın eritmeyin ki, hamurun üzerinde tutunabilsin. . Açtığınız her hamurun üzerini bolca tereyağından sürün. Üst üste üç hamur olacak. Yani üçerli iki gurup hamurumuz olacak. . Üst üste koyduğunuz üç hamurun önce karşılıklı kenarlarını, sonra diğer karşılıklı kenarlarını kapatıp zarf şekli verin. . Üzerlerini strech filmle kapatıp yarım saat buzdolabında bekletin. . Dolaptan aldığınız ilk hamur gurubunu merdaneyle 6-7 mm. kalınlığında açın. . Bıçakla bir parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. . Her şeriti bir ucundan başlayıp rulo haline getirin. Uç kısmı üst-orta kısma bastırın. . Bütün şeritler bitince, ilk yaptığınız rulodan başlayarak, merdaneyle hafifçe açın. . Fazla bastırmayın ki, katlar bozulmasın. . İç malzemesinden ortasına koyup kenar kısımları ortada toplayın. . Topladığınız kısmı alta getirip tepsiye dizin. . Diğer üçlü hamur gurubuna da aynı işlemi uygulayın. . Üzerlerine kalan tereyağından sürün ve yarım saat kadar kabarmaya bırakın. . Kabaran poğaçaları 180 derecelik soğuk fırına verip kızarana kadar pişirin.
9 Nisan 2012 Pazartesi
KAVUK POĞAÇA
Öncelikler herkese merhabalar,bugünkü tarifimi cahidejibek.wordpress.com/ adresinden aldım o kadar güzel tarifler varki inanaın hangisinden başlıyim diye düşünüp kavuk poğaçayı yapmaya karar verdim,yapım aşalamarını Cahide hanım tek tek fotoğraflamış göz atabilirsiniz.Gelelim tarife
Malzemeler . 2 su bardağı süt . 1 çay bardağı zeytinyağı . 2 yumurta . 1 yemek kaşığı şeker . 1 tatlı kaşığı tuz) . 5.5 su bardağı un . 1.5 tatlı kaşığı instant maya Arasına sürmek için: 200 gr. tereyağı İç malzemesi:200 gr.kıyma 2 adet orta boy patates,tuz,karabiber,pul biber Veya peynir maydanoz karışımı . İç malzememiz için 3 yemek kaşığı zeytinyağında kıymayı kavurun,haşlanmış ve ezilmiş patatesleri ekleyip tuz karabiber ve pul biber ilave edip kavurun ve soğumaya bırakın. . Sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yoğurun. . Hamuru 6 eşit parçaya bölün. Yarım saat kadar dinlendirin. . Her parçayı dikdörtgen şeklinde açmaya çalışın. Mümkün olduğunca inceltin. . Tereyağını yumuşatın sakın eritmeyin ki, hamurun üzerinde tutunabilsin. . Açtığınız her hamurun üzerini bolca tereyağından sürün. Üst üste üç hamur olacak. Yani üçerli iki gurup hamurumuz olacak. . Üst üste koyduğunuz üç hamurun önce karşılıklı kenarlarını, sonra diğer karşılıklı kenarlarını kapatıp zarf şekli verin. . Üzerlerini strech filmle kapatıp yarım saat buzdolabında bekletin. . Dolaptan aldığınız ilk hamur gurubunu merdaneyle 6-7 mm. kalınlığında açın. . Bıçakla bir parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. . Her şeriti bir ucundan başlayıp rulo haline getirin. Uç kısmı üst-orta kısma bastırın. . Bütün şeritler bitince, ilk yaptığınız rulodan başlayarak, merdaneyle hafifçe açın. . Fazla bastırmayın ki, katlar bozulmasın. . İç malzemesinden ortasına koyup kenar kısımları ortada toplayın. . Topladığınız kısmı alta getirip tepsiye dizin. . Diğer üçlü hamur gurubuna da aynı işlemi uygulayın. . Üzerlerine kalan tereyağından sürün ve yarım saat kadar kabarmaya bırakın. . Kabaran poğaçaları 180 derecelik soğuk fırına verip kızarana kadar pişirin.
Malzemeler . 2 su bardağı süt . 1 çay bardağı zeytinyağı . 2 yumurta . 1 yemek kaşığı şeker . 1 tatlı kaşığı tuz) . 5.5 su bardağı un . 1.5 tatlı kaşığı instant maya Arasına sürmek için: 200 gr. tereyağı İç malzemesi:200 gr.kıyma 2 adet orta boy patates,tuz,karabiber,pul biber Veya peynir maydanoz karışımı . İç malzememiz için 3 yemek kaşığı zeytinyağında kıymayı kavurun,haşlanmış ve ezilmiş patatesleri ekleyip tuz karabiber ve pul biber ilave edip kavurun ve soğumaya bırakın. . Sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yoğurun. . Hamuru 6 eşit parçaya bölün. Yarım saat kadar dinlendirin. . Her parçayı dikdörtgen şeklinde açmaya çalışın. Mümkün olduğunca inceltin. . Tereyağını yumuşatın sakın eritmeyin ki, hamurun üzerinde tutunabilsin. . Açtığınız her hamurun üzerini bolca tereyağından sürün. Üst üste üç hamur olacak. Yani üçerli iki gurup hamurumuz olacak. . Üst üste koyduğunuz üç hamurun önce karşılıklı kenarlarını, sonra diğer karşılıklı kenarlarını kapatıp zarf şekli verin. . Üzerlerini strech filmle kapatıp yarım saat buzdolabında bekletin. . Dolaptan aldığınız ilk hamur gurubunu merdaneyle 6-7 mm. kalınlığında açın. . Bıçakla bir parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. . Her şeriti bir ucundan başlayıp rulo haline getirin. Uç kısmı üst-orta kısma bastırın. . Bütün şeritler bitince, ilk yaptığınız rulodan başlayarak, merdaneyle hafifçe açın. . Fazla bastırmayın ki, katlar bozulmasın. . İç malzemesinden ortasına koyup kenar kısımları ortada toplayın. . Topladığınız kısmı alta getirip tepsiye dizin. . Diğer üçlü hamur gurubuna da aynı işlemi uygulayın. . Üzerlerine kalan tereyağından sürün ve yarım saat kadar kabarmaya bırakın. . Kabaran poğaçaları 180 derecelik soğuk fırına verip kızarana kadar pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
ismide kendide çok güzel:)))
ellerine sağlık
kesinlikle öyle tavsiye ederim..
iştah açan bir görüntü, hemen beni ye diyor, ellerinize sağlık...
Yorum Gönder