15 Kasım 2011 Salı

KRUVASAN BÖREK

MALZEMELER

.4 adet yufta
.1 su bardağı eritilmiş margarin
.1 su bardağı süt
İçi için ;
.3-4 adet patates
.1 adet orta boy soğan
.yarım demet maydanoz
.karabiber,pul biber,tuz nane
üzeri için
.1 adet yumurta sarısı

YAPILIŞI
Patatesleri haşlayıp soyun ve çatalla ezin,diğer taraftan soğanı minik doğrayıp az sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun,patatesleri ve baharatları ekleyip ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın,
süt ve eritilmiş margarini bir kasede karıştırın,yufkayı tezgaha serin,süt ve margarin karışımından sürün,yufkayı ortadan ikiye  yarım daire olacak şekilde katlayın,tekrar karışımdam sürün ve tekrar ortadan ikiye katlayın,elde ettiğiniz yufkann 4/1 şekline karışımdan tekrar sürün,4 parçaya bölün, geniş kısmına hazırladığınız harçtan paylaştırıp yanlardan kıvırmadan sigara böreği sarar  gibi sarın,diğer 3 yufka içinde aynı işlemi uygulayın yağlı kağıt serili  tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp kızarıncaya kadar pişirin.

5 yorum:

Aycan dedi ki...

Ellerinize sağlık nefis görünüyor.

şirince tatlar dedi ki...

çıtır çıtır ne de güzel görünüyor eline sağlık canım

Hayat Cafe dedi ki...

Yanında tavşan kanı çay off..:))
Ellerine sağlık canım..
Nefiss görünüyor.

Adsız dedi ki...

çok güzel bi tarif olmuş ellerinize sağlık çayın yanına müthiş bi börek bayıldımmm

birincisin dedi ki...

ellerine sağlık..kruvasan çok severim çıtır çıtır nefis olmuştur...izlemeye alıyorum ..bende beklerim:)sevgiler:)