20 Mayıs 2011 Cuma

AÇMA

Kahvaltıda sıcacık mis gibi mahlep kokan açmaya ne dersiniz?

MALZEMELER

.2  su bardağı süt
.1 su bardağı soda
.1 su bardağı sıvı yağ
.1 çay kaşığı mahlep
.1 tatlı  kaşığı şeker
.1silme yamek kaşığı tuz
.1 paket+1 tatlı kaşığı instant maya
. 5.5-6 bardak un

İçi'ne sürmek için 100 gr.yumuşak margarin veya tereyağı
üzeri için 1 yumurta sarısı

YAPILIŞI

Yoğurma kabımızın içine ılık süt,oda sıcaklığınca soda,sıvı yağ,mahlep, tuz,şeker ve mayayı ekleyip unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur yoğurun,üzerine bir bez örterek yarım saat mayalanmasını bekleyin,hamurdan bezeler koparıp pasta tabağı büyüklüğünde açın,içine margarin veya yereyağı sürüp rulo yapın ters yönlere çevirip burgu yapın yuvarlak şekil verip yağlanmış fırın tepsinine dizin,üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış fırında pişirin.

*Ben bir kaç tanesini haşhaşlı yaptım,çokta güzel oldu isterseniz peynirlide yapabilirsiniz.

1 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

ımmm nefis olsa da yesek :)))
ellerine sağlık