2 Şubat 2011 Çarşamba

SUSAMLI KURABİYE


Tarif hünerli bayanlardan tahinli kurabiye tadında ama çok hafif ve lezzetli..


MALZEMELER
  • 2 Çay Bardağı Toz Şeker
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Paket (250 Gr.) Margarin
  • 1 Çay Bardağı Susam
  • 1 Çay Bardağı Mısır Nişastası
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 3 Su Bardağı Un (ben 4 su bardağı kullandım)
YAPILIŞI
öncelikle susamı teflon tavada kısık ateşte hafif rengi dönene kadar kavurun ve soğutun,yumuşamış margarin ve şekeri mikser ile 2-3 dk.çırpın,sırasıyla diğer tüm malzemeleri ekleyip yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur yoğurun,hamuru 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok: