6 Şubat 2011 Pazar

PUF PASTA



MALZEMELER

.4  adet yumurta
.2 su bardağı şeker
.2 çorba kaşığı kakao
.1 su bardağı süt
.1 su bardağı sıvı yağ
.2 su bardağı un
.1 paket vanilya
.1 paket kabartma tozu

KREMASI İÇİN

.2 çorba kaşığı tereyağı
.1/2 su nardağı un
.yarım kaşık nişasta
.1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
.1 paket vanilya
.1/2 litre süt

ayrıca;2 su bardağı süt,2 adet muz üzerini süslemek için hindistan cevizi.

YAPILIŞI
Öncelikle kek için sırasıyla tüm mazlemeleri ekleyip yağlı kağıt serilmiş tepside pişirin,krema için tereyağını eritip un ve nişastayı unun kokusu çıkana kadar kavurun ,sütü ve şekeri ilave edip krema kıvamına gelene kadar pişirin en son vanilyayı ekleyip mikserle hızlıca karıştırıp soğumaya bırakın.
Kek pişince hafif soğumasını bekleyip çay bardağı ile yuvarlaklar kesin,artan kısımlarını rondo ile iyice ufalayın ve geniş bir kase'ye alın,kestiğiniz dairelerden birini alıp soğuk süte batırın üzerine bir parça muz dilimi ve 1 tatlı kaşığı krema koyun bu halde ufalanmış keklerin olduğu kasenin içine yerleştirip kremanın etrafını elinizle bastırarak kek parçalarıyla kapatın elinize alıp avucunuzla biraz daha düzeltin,bütün daireler için aynı işlemi tekrarlayıp üzerini hindistan cevizi ile süsleyin 2-3 saat dinlendirip servis yapın.

Hiç yorum yok: