1 yemek kaşığı toz maya veya 1 paket+1 tatlı kaşığı instant maya
1 yemek kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı tuz
1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak)
4-4 buçuk su bardağı arası un
içine:
1 su bardağı kavrulmuş öğütülmüş haşhaş
yarım su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Ilıktan sıcakça suyu hamur yoğuracağınız kaba alın.
Tozmayayı ve ardından tozşekeri suyun üzerine serpiştirip 5 dakika kadar kabarması için bekleyin.
Sıvıyağ, yoğurt, tuz ve yumurta akını unun bir bölümüyle birlikte ekleyip yoğurmaya başlayın.
Ele yapışmayacak, fazla sert olmayan bir hamur elde edene kadar un ilave edip hamuru yoğurun.
Üzerini örtüp ılık bir yerde kabarması için 45 dakika kadar bekletin.
Hamurun havasını indirip 6 eşit parçaya bölün, 5 dakika kadar dinlendirin.
oklava ile hafif unlu tezgahta bir hamuru açabildiğiniz kadar açın. Çok fazla ince olmasına gerek yoktur.
Haşhaş ve sıvıyağı bir kasede karıştırın. Hamuru dikkatlice tezgahın kenarına veya masaya aktarıp her tarafına gelecek şekilde birkaç kaşık karışımdan sürüp yayınnn.
Diğer hamurlarıda aynı büyüklükte açıp ilk parçanın üzerine alıp aralarına karışımdan sürün.
6 kat haşhaşlı hamuru ortadan ikiye kesin. Bir parçayı diğerinin üzerine getirip 12 katlı D şeklinde bir hamur elde edin.
hamuru yaklaşık 2cm. genişliğinde şeritlere kesip burarak uzatın ve hafif yağlamış tepsiye ortadan başlayarak dizin.
Yumurta sarısını az suyla hafif çırparak üzerine sürüp önceden ısıtılmış fırında altı üstükızarana kadar pişirin .
1 yorum:
ellerine sağlık canım
:)))))
Yorum Gönder