Powered By Blogger

27 Ocak 2011 Perşembe

YOĞURTLU BUĞDAY SALATASI

MALZEMELER

.2 su bardağı aşurelik buğday
.1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
.2 diş sarımsak
.yarım demet dereotu
.tuz
.yeteri kadar yoğurt (koyu kıvamlı)
.üzeri için zeytinyağı

YAPILIŞI

.Buğdayı akşamdan ıslatıp  şişmesini sağlayın, diriliği kaybolana kadar pişirip süzün,sarımsağı ezip yoğurtla karıştırın ,ceviz ince kıyılmış dereotu,tuzu ve sarımsaklı yoğurdu buğdaya ilave edip iyice karıştırın servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirin..

17 Ocak 2011 Pazartesi

TAHİNLİ KURABİYE 2

Besleyici ama bir o kadarda lezzetli bir kurabiye..


MALZEMELER

.1 su bardağı tahin
.1 su bardağı sıvı yağ
.1 su bardağı pudra şekeri
.1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
.4.5 su bardağı un
.1 paket vanilya

YAPILIŞI

Öncelikle un ,vanilya ve ceviz  hariç tüm malzemeleri iyice karıştırın,unu yavaş yavaş ilave edip hamuru iyice yoğurun en son ceviz ve vanilyayı ekleyip tekrar yoğurun ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın önceden ısıtılmış fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin üzerine pudra şekeri serpin..

10 Ocak 2011 Pazartesi

DİL PEYNİRLİ SUFLE BÖREK


Hafta sonu kahvaltılarınız için hem pratik hemde lezzetli bir börek tarifi..

MALZEMELER
.2.5  adet yufka (daha büyük tepside yapacaksanız 3 adet yufka kullanırsanız daha iyi olur)

.250 gr.dil peyniri
.3 yumurta
.1.5 su bardağı süt
.yarım çay bardağı kaşar peyniri  rendesi
.50 gr. tereyağ
.tuz

YAPILIŞI
Her yufkayı sigara böreği yapar gibi 8 adet üçgene bölün toplam 20 adet elde edin,
Dil peynirinide uzunlamasına 20 parçaya bölün.
Her üçgen yufka parçasının içine bir parça dil peyniri koyup sigara böreği sarar gibi  ama gevşek sarın.
Borcamı hafifçe yağlayıp hazırladığınız börekleri balık sırtı gibi yanyana dizin.
Ayrı bir kapta yarım çay kaşığı tuız ile yumurtaları iyice çırpın sütüde ekleyip biraz daha çırpın karışımı böreklerin her yerine gelecek şekilde üzerine  gezdirin.
Son olarak kaşar peyniri rendesi serpip tereyağını küçük parçalar halinde aralıklarla yerleştirin.
önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar  pişirin 10dk.dinlendirip servis yapın.

HAYDARİ











Tarif yine hünerli bayanlardan mısır  ekmeğinin yanına çok iyi gitti. tavsiye ederim..


MALZEMELER

.6 tepeleme yemek kaşığı süzme yoğurt
.1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
.1 çay kaşığı kuru nane
.2 diş sarımsak
.2-3 dal taze nane
.tuz

YAPILIŞI
Tereyağını orta ısıda ateşte eritin,kenarlarından cızırdamaya başlayınca ocağın altını kapatın kuru naneyi ekleyip karıştırın,yağ iyice soğuyuncaya kadar 10 dk. bekleyin,
Yoğurdu bir kaba alın ezilmiş sarımsak,tuz ve çok minik doğradığınız taze naneleri ekleyin çırpma teli ile karıştırın.
Naneli tereyağını yoğurda 2-3 seferde ekleyin her ekleyişinizde çırpma teli ile iyice çırpın.
Yağın tekrar donarak haydarinin kıvam kazanması için buzdolabında en az 4.5 saat bekletip servis yapın.

Afiyet olsun.

MISIR EKMEĞİ







Yumuşacık, boğazınızdan kolayca geçecek bir mısır ekmeği tarifi,tarif hünerli bayanlardan..


MALZEMELER

.2 su bardağı Mısır unu
.1 su bardağı Beyaz un
.1/2 su bardağı sızma zeytinyağı
.1.5 su bardağı süt
.1 paket kabartma tozu
.1tatlı kaşığı tuz
.100 gr.beyaz peynir

YAPILIŞI
Bütün malzemeleri karıştırıp koyu kıvamlı bir kek hamuru elde edin,margarinle yağladığınız ve unladığınız kalıba dökün önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dk. kürdan temiz çıkıncaya kadar kontrol edip pişirin servis tabağına ters çevirip servis yapın.
Afiyet olsun..