Powered By Blogger

29 Nisan 2010 Perşembe

FIRINDA PATATES MÜCVER




Malzemeler

.6-7 adet orta boy patates
.2 adet orta boy kuru soğan
.yarım demet maydanoz
.2 adet yumurta
.2 kahve fincanı un
1. su bardağı kaşar peyniri rendesi(Üstüne) kuru nane,kimyon,karabiber,pul biber(Miktarları damak tadınıza göre ayaralayabilirsiniz)
.1 yemek kaşığı tuz
.yarım fincan sıvıyağ

Yapılışı

Soğanlar ve maydanoz ince ince kıyılır.Kabımızın içine boşaltılır.Baharatlar atılır,yumurtalar kırılır,sıvıyağ ve un ilave edilerek karıştırılır.

Başka bir kapta patatesler hızlıca rendelenir,Suları sıkılarak maydanozlu harca ilave edilir.Ve tüm malzeme güzelce karıştırılır.Sıvıyağın az bir kısmı borcama dökülür borcam yağlanarak malzeme tepsiye dökülür.üzeri kaşık yardımıyla düzlenir.200 derecelik fırında 40-45 dk pişirilir.Son 15 dk kala üstüne kaşar peyniri yayılır.

isretseniz sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz.

ISPANAKLI KOL BÖREĞİ



Malzemeler:

.5 adet yufka
.3 yumurta
.3/4 su bardağı zeytinyağı
.1/2 su bardağı süt
.1/2 su bardağı yoğurt
.1 tatlı kaşığı tuz

İçine
.1 adet orta boy soğan
.2-3 yemeke kaşığı sıvıyağ
.750 gr. ıspanak
.tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Yapılışı:

Soğanı yemeklik doğrayıp 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ile soteleyin.
yıkanmış ve doğranmış ıspanakları ilave edip sönene kadar kavurmaya devam edin.
Altını söndürüp tuz ve baharatları ilave edip karıştırın,
Yumurta, sıvıyağ, süt ve yoğurdu bir kapta karıştırıp hazır hale getirin.
Bir yufkayı serin. Uç kısmından biraz içe doğru kat yapın. Sütlü karışımdan sürüp katlı olan yere bir sıra uzunlamasına ıspanaklı içten koyun.
Rulo yapıp yağlanmış tepsiye alarak ortada dolayın.
Bütün yufkaları aynı şekilde yapıp dolayarak sarmaya devam edin.
En üstüne hafif çırpılmış yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

12 Nisan 2010 Pazartesi

KAYMAKLI POĞAÇA



MALZEMELER
.200 gr.kaymak
.1 çay bardağı sıvı yağ
.1 yumurta (akı içine,sarısı üzerine)
.1 su bardağı ılık süt
.1/2 su bardağı ılık su
.yarım paket yaş maya
.1 tatlı kaşığı şeker
.2 çay kaşığı tuz
.aldığı kadar un

İç malzemesi
.100 gr.peynir,maydanoz

YAPILIŞI

Maya ılık su ile eritilir,un hariç diğer tüm malzemeler iyice karıştırılır,yavaş yavaş un ilave edilir ve yoğurulur,yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur elde edilir,hamurun üzeri kapatılıp 45 dk.mayalanması için beklenir,hamurdan parçalar koparılıp peynirli harç konur,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp tekrar mayalanması için yarım saat bekletilir,önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
*isterseniz hamurun yarısını sade poğaça yapabilirisiniz.

TRUFFLE KURABİYE



MALZEMELER

.125 gr oda sıcaklığında tereyağ
.1+3/4 Su bardağı şeker
.1 paket vanilya
.2 yumurta
.60 gr benmari usulü eritilmiş bitter çikolata
.1/2 su bardağından bir parmak az süt
.3,5 su bardağı un
.2 tepeleme yemek kaşığı kakao
.1 paket kabartma tozu
.1 su bardağı çekilmiş ceviz
üzeri için;
pudra şekeri
YAPILIŞI
Tereyağ, toz şeker ve vanilya mikserle krema kıvamına gelene dek çırpılır. Yumurtalar teker teker eklenerek çırpmaya devam edilir. Eritilmiş bitter çikolata ve süt de bu karışıma ilave edilir. Un, kakao ve kabartma tozu beraberce eklenerek bir kaşıkla karışıma karıştırılır. Hazırlanan hamur 1-2 saat kadar buzdolabında bekletildikten sonra tatlı kaşığı kadar parçalar kopartılarak yuvarlanarak pudra şekerine bulanır. önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar pişirilir.

BÖRÜLCE SALATASI



MALZEMELER
.2 su bardağı kuru börülce
.3 adet sivri biber
.2 sap taze soğan
.1 orta boy kuru soğan
.yarım demet maydanoz
.tuz,pulbiber
.1 adet limon,
.nar ekşisi
.zeytinyağı

YAPILIŞI

Börülce'yi yarım saat kadar haşlayıp süzün,(çok pişmesin birazcık diri kalsın)
soğanı ve sivri biberi minik doğrayın,maydanozu da ince kıyıp ekleyin,zeytinyağı,tuz,pulbiber limon ve nar ekşisini de ekleyip iyice ezmeden karıştırın servis kasesine alıp isterseniz domates'le süsleyin.

7 Nisan 2010 Çarşamba

MERCİMEKLİ BÖREK



MALZEMELER

.5 adet yufka
.2 su bardağı yeşil mercimek
.2 adet soğan
.1 yemek kaşığı biber salçası
.tuz
.karabiber

SOSU İÇİN

.1 çay bardağı sıvı yağ
.1 su bardağı yoğurt
.1 çay bardağı su


YAPILIŞI

İlk önce iç malzemesi için soğanları incedoğrayıp 3 kaşık yağda rengi dönene kadar soteleyin,saçla,haşlanmış mercimek,tuz ve karabiberide ilave edip 5 dk.soteleyin,oacağın altını kapatıp ssoğutun.
1.yufkayı açın sosu için yoğurt,yağ ve suyu karıştırın açılan yufkanın her yerine gelecek şekilde sostan sürün ve ikiye katlayın tekrar sos sürün ve 6 parçaya ayırın,geniş kenarına içten koyup kalın sigara böreği şeklinde sarın,her yufka için aynı işlemi tekrarlayın,üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

6 Nisan 2010 Salı

UN KURABİYESİ



MALZEMELER
.200 gr.yumuşak tereyağı veya margarin (ben tereyağı ile yaptım)
.1 çay bardağı sıvı yağ
.1 su bardağı pudra şekeri
.1 yumurta
.1 paket kabartma tozu
.1 paket vanilya
.aldığı kadar un

YAPILIŞI

İlk önce tereyağı ,sıvı yağ,pudra şekeri ve yumurtayı mikserle iyice çırpın,aldığı kadar unu yavaş yavaş ilave edip iyice yoğurun kabartma tozu ve vanilya'yıda ekledikten sonra hamur pürüzsüz olana kadar yoğurun,hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın önceden ısıtılmış fırında çok kızartmadan pişirin ılınınca üzerine pudra şekeri serpin.